Ekstreme reviews

Lett å forstå

IMG_3306.jpg

10 % raskere på en uke

IMG_3309.jpg

 
Er en eller flere av disse deg?

Du har lyst til å gå raskere og bruke mindre krefter, men har ikke tid eller lyst til å trene mer enn du allerede gjør.

Du går turrenn og ønsker å slå kompiser og personlige rekorder.

✅ Du kjøper nye ski jevnlig i håp om å få det lille ekstra forspranget.

Du ønsker å bli en bedre teknikktrener for dine barn/utøvere.

✅ Du går skiturer med kjæresten, men sliter med å holde følge

I så fall,

kjenner du deg igjen i et av problemene under?

 • Du syns du blir fort sliten
 • Du glipper for ofte
 • Du vil se proffere ut
 • Du ønsker å gå raskere
 • Du klakker med skiene
 • Du er redd for å se teit ut

Om "ja" så har du kastet bort nok tid og energi på glipptak, usikkerhet og frustrasjon!

Gjør noe med det nå, eller fortsett å gå i blinde

 Er du lei av å kjenne deg unødvendig sliten på skiturer, eller å ikke klare å gå så raskt som du skulle ønske? I så fall har du allerede kastet bort nok tid!

Gå raskere

Enkleste og korteste veien til å gå raskere på ski

Gå lettere

Avslutt turene med et smil, istedenfor en sliten geip

Se proff ut

Du gjør garantert vranglære du tror er riktig.

 

"Doktor Sindre ser det andre ikke ser og finner nøkkelen som forløser problemet på en enkel måte.

Livet er for kort til å knote med teknikk hvis du er glad i gå på ski - besøk Dr. Sindre :) 


- Morten Dybdahl
Daglig leder SNØ
 

Tåkeprat og stammespråk

En gang ble jeg bedt om å stille opp på noen bilder, i forbindelse med at en idrettsprofessor ble intervjuet om skiteknikk. Journalisten tok bilder og spurte professoren om ditt og datt. Etterpå fikk jeg kikke gjennom teksten – som var temmelig uforståelig. Journalisten var enig – hun skjønte ikke selv det hun hadde skrevet. Men fortalte meg at hun regnet med at «andre skjønner det».

Nei, andre skjønner det heller ikke. Bare se videoen under.

JA, JEG VIL HA DETTE!

Overraskende enkelt

Noen aktører vil ha det til at skiteknikk er vanskelig, tar tid og er forbeholdt de beste. Tullball! Skiteknikk er kun vanskelig når teknikktipsene er dårlige, unødvendige omveier, og rett ut vranglære!

Se videoene

Sluk de helt, eller se de stykkevis og delt

Bli bedre

Ta med deg 1 til 3 oppgaver ut i løypa på neste skitur

Spør meg

Når som helst, om hva som helst

"Sindre er helt vilt dyktig!"

Amund Vold - Landslagspadler

Hvorfor jeg er annerledes

Det er utrolig frustrerende å tenke på hvor mye tid jeg har kastet bort på vranglære.

Vranglære jeg ble lærte opp i da jeg var ung skiløper. Selv min egen far, som var landslagsløper, har lært meg ting jeg i dag vet er feil.

Sannsynligvis er du i samme båt som mitt unge jeg, og gjør mye vranglære du også som du tror er riktig. Kanskje du til og med for tiden ØVER på noe som er vranglære.

Det er lite som skjærer meg mer i øret enn å høre en far gaule vranglære til den ivrige sønnen eller datteren sin. Intensjonen er så god, men akk.

Måten jeg lærer bort skiteknikk i dag er ikke noe som har blitt til gjennom år med målrettet utvikling. Jeg visste ikke da jeg startet med langrenn at måten vi i dag lærer bort skiteknikk er så full av omveier, feil, og unødvendige metoder og utrykk. I stedet er det en metode som gradvis har formet seg over 15 år.

Vekk med vanlige fraser som...

 • Få hofta fram.
 • Stikk fram foten.
 • Du har sent fraspark.
 • Du sitter for mye.
 • Pendle med armen forbi hofta.
 • Du mangler tyngdeoverføring.
 • Få god rytme.
 • Ha lave skuldre.
 • Ha ordentlig trykk i frasparket.
 • Ligg på stavene.
 • Søk fremover
 • Og mange, mange flere...

De er alle enten omveier, unødvendig, upresise og forvirrende, og alle burde pensjoneres omgående. Noen av de er også rett ut vås.

Det har vært en gradvis prosess å først oppdage, deretter innse og så finne ut av dette, og det startet da jeg var ung utøver. I skiteknikk kan jeg nemlig gjøre noe ingen andre kan. Å prøve alle andres teknikker.

Mine skiimitasjoner med 1 million visninger på Youtube er egentlig bare en bieffekt av at jeg KAN gjøre alle mulige teknikker.

At folk jeg ikke kjente oppdaget imitasjonene, likte dem og delte dem videre, kom overraskende på. Vi gjorde det jo kun for å underholde oss selv og la det ut på YouTube for å dele det med kompiser. At folk trodde jeg øvde lenge i forveien, med nøye planlegging, var også noe jeg heller ikke hadde forutsett, for saken er at min lillebror og jeg bare stakk impulsivt ut en dag vi kjedet oss og filmet for gøy.

Det er kanskje litt irriterende å høre, men det er ikke vanskelig for meg å herme etter andre, eller imitere dem. 

Jeg har f.eks også imitert syklister. En idrett jeg aldri har drevet med. Historien er lik der også. Det var en sommerdag på hytta i 2013 hvor jeg og broder'n kjedet oss etter en av etappene i Tour de France. Vi gjorde Cavendish, Boasson Hagen, Contador, m.fl.

Når jeg ser en ny skiteknikk så prøver jeg den ganske enkelt ut på neste skitur. Mer hokus pokus er det ikke.

OM det er noe der som er bedre, så implementer jeg det i min egen teknikk. Min teknikk i dag er et "lappeteppe" av implementerte detaljer som enten gjør at jeg går lettere, raskere eller begge deler. Jeg pleier å si at ingen vil noen sinne klare å gå perfekt teknisk, men etter 15 år med denne prosessen er det faen meg ikke langt unna.

Hvordan jeg kan være sikker på at noe er bedre?

Det er ingen automatikk i at fordi du kan gå fort på ski, så kan du skjelne mellom bittesmå forskjeller i glid eller feste. De to egenskapene går ikke hånd i hånd, slik mange automatisk antar. Mange skiløpere er analfabeter når det kommer til å teste sine egne ski. Parallelltesting er det eneste verktøyet de kan ta i bruk for å finne ut hvilke av skiene deres er det som er best, men med den metoden får de kun svar på gliden deres i utfor og gliden når de staker. Det gir dem ikke svar på hvilke ski som har best feste, eller god glid på standbeinet i diagonalgang og staking med fraspark.  Parallelltesting er overbrukt i forhold til relevansen fordi utøvere med dårlig mikrofølelse har ingen andre måter å skjelne mellom hvilke ski de skal bruke i skirenn. God mikrofølelse, eller feeling, er eneste måten å finne skien og smurningen med best feste og glid. I skøyting er parallelltest enda mindre relevant. Den eneste gangen du står på to ski i skøyteskirenn er jo i utfor.

At jeg blir leid inn til å teste nye ski og sliper, er en bieffekt av at jeg har en mikrofølelse målt til 2 promille. I praksis betyr det at om vi har 2 par ski, hvor det ene paret glir 20 cm lengre enn det andre over 100 m, så vil jeg identifisere hvilket det er. Akkurat samme egenskap bruker jeg når jeg tester hvilke ski som har best feste, eller når jeg prøver ut forskjellige tekniske detaljer.

Når du kombinerer disse 2 egenskapene, mikrofølelse og herming, så er det enkelt å luke vekk alt som er feil skiteknikk og kun sitte igjen med det beste på veldig. Kort. Tid. Og tro meg. Det er mye feil der ute som læres bort som riktig teknikk. "Stikk frem foten" i klassisk er en av dem. Den gufne følelsen jeg får når jeg plutselig kjører over en stein i løypa og får ripe under skia, får jeg også når jeg hører noen lære bort vranglære som å "stikke frem foten". Det gjør vondt i ryggmargen.

Det jeg sitter igjen med er en helt unik innsikt i hva som er riktig teknikk, hva som er feil teknikk, og sist, men ikke minst like viktig for deg - hva som er feil måte å lære riktig teknikk på, og hva som er den riktige og raskeste måten å lære riktig teknikk på.

En snarvei til proff skiteknikk, om du vil. En snarvei uten alle omveiene som jeg selv skulle ønske jeg hadde da jeg var ung skiløper.

Ekstreme reviews

Bedre trener for dine barn

IMG_3307.jpg

Slå personlige rekord

IMG_3311.jpg

Påmelding

Gå lettere og raskere på ski!

Livet ditt er for kort til å knote videre i årevis med en medioker skiteknikk.

BEST VERDI

Én betaling

5950 kr

Fornyes for 1199 etter ett år
DELBETALING

Betal over 3 måneder

3 x 2200 kr

Fornyes for 1199 etter ett år

 

Spørsmål og svar om kurset

Dette er noen av spørsmålene folk oftest spør om:

Hva koster kurset?

Kr 5950,-

Etter ett år beholder du tilgangen til alt inne på medlemssiden for kun 1199 kr året.

Hvor lenge har jeg tilgang til kurset?

1 år. Etter ett år beholder du tilgangen for kun 1199 kr året, om du ikke velger å melde deg av. Det styrer du helt selv inne på medlemssiden.

Kan jeg ikke finne ut av dette på egen hånd?

Joda, du finner mye gull på Google, og du finner mye vås. Hvis du vil ha et system som viser vei steg for steg, og som gir beviselige resultater, finner du ikke tilsvarende på det norske markedet. Jeg har brukt flere hundre timer på å samle essensen av 15 års profesjonell teknikktrening og bygge opp dette kurset – denne snarveien – for sånne som deg.

Er det et videokurs? Eller hvordan funker det, egentlig?

Jeg har brutt ned det som kan virke uoverkommelig i “bite-sized” videoer med punktvise, steg for steg tips og forklaringer. 47 videoer som viser deg oppgaver, øvelser og hvordan du går frem i praksis. Du lærer ikke bare hva som skal til for å gå bedre på ski, men hvorfor det du lærer funker.

Du får også ubegrenset med tilbakemeldinger fra meg på teknikken din så lenge du er medlem.

Jeg er «SETT INN DITT NIVÅ PÅ SKI HER» – vil dette kurset funke for meg?

Kurset er myntet på alle som går noen skiturer i året, eller mer. Typiske deltakere er f.eks venninner som går skiturer sammen, de som drar på fjellet i helgene for å gå på ski og de som trener til Birkebeineren. Du får oppgaver som letter og effektiviserer skiteknikken din – og du lærer enkle triks som gjør at du vil gå raskere og lettere på ski. Det du lærer er uavhengig av alder og nivå, og vil være nyttig i SÅ mange situasjoner.

Får jeg personlige tilbakemeldinger?

Ja, kurset inkluderer personlig tilbakemelding fra meg. Etter at du har meldt deg på får du tilgang til den lukkede gruppa på facebook. Der kan du poste videoer av deg selv som jeg kommer til å kommentere, gi tilbakemeldinger på og råde deg til hva du bør gjøre videre, inkludert hvilke deler i en leksjon du skal se ekstra nøye på om igjen.

Det frister, men så var det pengene ...

Vel, du har 14 dagers angrerett, så du er 100% trygg.

Prisen gjenspeiler verdien. Sammenlignet med prisen på mine vanlige skikurs får du mye mer for pengene.

5 privattimer med meg koster deg f.eks kr 8000,- og da har du meg i 4 timer og 10 min

På online skikurset har du meg isteden over år for en lavere pris.

Er det én ting som går igjen blant tidligere deltakere på vanlige kurs så er det at det er vanskelig å huske alt. Det var en av grunnene for at jeg lagde dette nettkurset, for med nettkurs er det problemet som blåst bort med vinden. Du kan jo se hva du vil, når du vil, om igjen.

Mye som skjer akkurat nå – må jeg begynne med en gang?

Nei, du begynner når du vil og tar det i eget tempo. Alt kursmateriell er tilgjengelig for deg fra du kjøper kurset og så lenge kurset eksisterer (det inkluderer kommende vintre). Sluk det helt eller ta det stykkevis og delt i stunder hvor det passer.

Har jeg angrerett?

Ja! Du har 14 dagers angrerett fra kjøpsdato. Hvis du finner ut at det ikke passer for deg likevel, får du alle pengene tilbake – uten spørsmål.

Hilsen

Footer Signatur Online Skikurs.png

Sindre (Skikurs Oslo & Online Skikurs) har ikke bare flest 5-stjerners omtaler på Facebook og Google, men også flere enn det alle andre skikurstilbydere i Norge har til sammen.